Zorg naar eer en geweten

deel dit bericht
Share

Het boek ‘zorg naar eer en geweten’ beschrijft de ervaringen van een coördinerend verpleegkundige in een onder toezichtstaand verpleeghuis.

Het tv-programma Eén Vandaag maakte naar aanleiding van dit boek een special waarin Jolanda de Mooij enkele zinnen voorleest uit het boek (Eén Vandaag – Verpleeghuizen schieten tekort, 14 Sept 2010).

Jolada de Mooij beschrijft wat zij noemt het ‘zien’ en legt uit waarom dit volgens haar een onmisbare kernkwaliteit is voor iedere zorgverlener. Kwesties als ondervoeding, fixeren en drogeren bespreekt zij vanuit het referentiekader van de verpleegkundige. Ook schrijft zij over gewetensbezwaren die zij ervaarde bij het leveren van de ondermaatse zorg in het verpleeghuis en over haar strijd dit te verbeteren.

Het boek is geschreven voor iedereen in Nederland, ongeacht of de lezer wel (professioneel of prive) of niet verbonden is met de verpleeghuiszorg.

Het boek is mede geschreven dooor Milly van der Ploeg die naast haar studies neuropsychologie en geneeskunde enkele jaren in de zorg werkte als helpende en later als arts in spe. De samenwerking tussen beiden maakt het boek rijk aan medische informatie over o.a. dementie en groepsprocessen.

Na dit boek schreven Jolanda de Mooij en Milly van der Ploeg samen een tweede boek ‘Dementie Inzicht’.
Dementie inzicht is geschreven om de medische kennis over dementie te verbinden met de (beroeps)praktijk.
Het is bij uitstek geschikt voor opleidingen in het HBO, MBO en bijscholing voor psychogeriatrische beroepen.

Ook ‘naar eer en geweten’ is een compleet boek, dat naast zorgervaringen en verpleegkundige wetenswaardigheden relevante medische informatie bevat. Het is geschikt voor alle zorgverleners, familie, artsen, mantelzorgers en andere vrijwilligers die te maken hebben met ouderen en mensen met dementie.

Bestellen?